Tre dagars feber

Snabb update med vad som hänt :)! Förra helgen fick Alfred feber, fredag morgon så var han jätte ledsen och A tyckte han var lite varm. Tanken var att vi skulle åka på Ikea och åka runt och shoppa lite då vi fått låna bilen av svärmor och både jag och A hade en ledig dag (jag jobbade på kvällen). Men så var vår lilla prins sjuk :(, känns inte som att det var så länge sen han var sjuk, men men! På lördagen hade han 40,5 i feber, det jobbiga var att jag fick veta det genom ett sms på jobbet , det var så himla jobbigt att inte få vara hemma med honom , och så orolig som jag blev. Men även om han hade 40 grader så var han i stort sätt lika glad som vanligt, lekte som vanligt fast ändå vissa stunder mycket lugnare än vanligt! Han blev så där extra gosig som jag önskar  få lite av ibland när han är frisk :). Vi gav honom alvedon, flytande har vi, första kvällen innan han skulle sova, gav honom igen på natten plus en flaska ersättning då de ska dricka mycket, A gav honom också när han fick sån hög feber och  igen till andra natten! Han fick också dricka mycket vatten, eller A gav honom det hela tiden , jag kanske hade tyckt att man borde gett honom mer ersättning då det både innehåller näring samt vatten. 

På söndagen så var vi hembjudna till Alfreds farmor på lite middag, och lillen skulle också få sova där för allra första gången . Men det var osäkert ända fram tills det blev läggdags för honom. Febern hade gått ner och låg kring 38 grader, hans farmor är sjuksköterska så han är trygg hos henne.. Så vi tyckte det var okej! :) och det gick jätte bra, Alfred sov iallafall väldigt gott och hade roligt med farmor, farmor kanske dock inte sov så bra :P! 

A och jag hade en härlig kväll hemma framför film och det var så skönt att jag kunde prata i vilken ljudnivå som helst i sovrummet , eller ha sovrumsdörren helt  öppen och alla lampor tända , lite så vi hade det innan vi fick Alfred :P! Men bad underbart när vi fick åka och hämta honom dagen efter!

Någon dag efter fick han jätte mycket röda prickar över hela kroppen, hade hört min mamma nämna att det var vanligt i samband med tre dagars feber , men ringde ändå 1177 för att få det bekräftar. Idag är de helt borta så det är skönt :).

Här är lilla feber killen, en bild jag fick skickad till mig medans jag jobbade, gosen!
Hela packningen som skulle hem till farmor, proppat i baby-safen i vagnen, världens största väska ligger ihoppressad under vagnen och sen en resesäng som inte kom med på bilden 
Lille Oscar som vi var förbi i tisdags och hälsade på! Imorgon ska vi dit igen på par-familj-middag eller vad man kan säga! :)




Visa fler inlägg